Közélet

2015.11.05. 08:05

Dinamizált mentőállomást adtak át tegnap Komáromban

Csaknem 20 millió forintból fejlesztették a mentőállomást, amelyhez a komáromi önkormányzat nyolc millió forinttal járult hozzá.

Sz.I.

Az ünnepélyes átadón Czunyiné dr. Bertalan Judit államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a kormány már 2010-től kidolgozta az állami ellátó rendszerek biztonságának növelését, amelynek része az egészségügyi rendszer fejlesztése, a technikai háttér, a műszerezettség bővítése. Kitért arra is, hogy Komárom-Esztergom megyében nemrégiben adták át az oroszlányi mentőállomást, de a korábbi fejlesztések révén a megye több településén is új fejlesztésekkel javították  a mentőszolgálat működésének feltételeit. Sok milliárdot fordítottak a kórházak fejlesztésére is.



Dr. Burányi Béla főigazgató arról beszélt, hogy a mostani átadás az összefogásról szól, hiszen az önkormányzat, a civilek és a mentős bajtársak együttműködése, munkája révén sokat javultak az ellátás körülményei. Dr. Onódy Lívia regionális igazgató azt emelte ki, hogy a csaknem 11 milliárd forint értékű, sürgősségi ellátás fejlesztése című projekt részeként az országban 22 mentőállomás épül, 60 mentőállomást korszerűsítenek és a projektben 178 B és C és típusú mentő-, illetve rohamgépkocsi beszerzését tervezik.

Dr. Molnár Attila polgármester hangsúlyozta: több komoly beruházás valósult meg a városban, amelyek az itt élők biztonságát növelik. Nemrégiben adták át a hétmilliárdból megépített gátat, 200 milliós vissza nem térítendő támogatásból jut fejlesztésekre, a mentőállomás átadásával pedig a korábban elkezdődött korszerűsítési folyamat újabb szakaszához érkeztek. Sikerült fejleszteni a mentők műszerezettségét, a technikai hátteret, tavaly pedig új, teljesen felszerelt B típusú mentőt szereztek be.  A mostani beruházások, a dinamizálás révén a komáromi mentőállomáson is sikerült csökkenteni a kivonulási időt, motorizált garázskapukat építettek be, energiatakarékossá tették az épületet, napelemeket, CO-riasztórendszert és szellőztetőket építettek be, megoldották a hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!