Közélet

2015.11.18. 18:04

Beszámoltak munkájukról a civil szervezetek

Címkék#Bana

Az 1924-ben alakult banai sportegyesület története legeredményesebb évét zárta a 2014-2015-ös év bajnoksága során.

Sz. I.

Az elmúlt héten tartotta soros ülését a képviselő testület. A napirendek között szerepelt többek között a civil szervezetek beszámolója is eddigi működésükről.  Mint kiderült a Kinizsi Sportbarátok Köre fennállása óta a legeredményesebb évét zárta mind az elért eredmény, mind pedig a létszám tekintetében, hiszen 130 játékengedéllyel rendelkező tagjuk van. A labdarúgó csapatok a megyei első osztályú bajnokságban szerepelnek a felnőttek között, míg a kicsik részt vesznek a Bozsik-programban. 

A kiemelkedő év kiemelkedően sok szervező munkát igényelt mondta el Énekes József a sportkör elnöke. A labdarúgó szakosztály korosztályos csapatai mellé sikerült jelentős sportmúlttal rendelkező edzőket bevonni. A hazai mérkőzések rendezéséhez tizenkét tagú szervező gárda és jegyszedő szükséges, ami sportbarátok odaadó munkája nélkül nem lenne lehetséges.

A csapatok versenyeztetése, utaztatása megoldott, nehézséget okoz viszont elsősorban az öltözőben a megnövekedett sportolói létszám. Ezért a jövőben a magasabb elvárások  miatt szeretnék bővíteni az öltözőt és szükség lenne egy szertár kialakítására.

A Banai Önkéntes Tűzoltó Egyesület beszámolójából kiderült, hogy három taguk ebben az évben elvégezte a 144 órás oltásvezetői tanfolyamot. Támogatóknak köszönhetően kaptak egy garnitúra téli abroncsot a gépjárművükre amit egy helyi vállalkozó díjmentesen felszerelt. Ebben az évben eddig két tűzesethez kellett kivonulniuk.

Az Ácsi úti temető közelében az aljnövényzet gyulladt ki, amit kéziszerszámok segítségével oltottak el. A Kisfaludy utcában egy melléképület mögötti szemétégetéshez még éppen időben érkeztek, hogy egy vízsugárral megakadályozzák  a tűz továbbterjedését. Az egyesület ezek mellett aktívan részt vesz a település közelétében, a különböző rendezvényeken.

A Banai Vöröskereszt évente három alkalommal szervezi meg és bonyolítja le az önkéntes véradást, amelyen egy-egy alkalommal nagyjából 25 fő vesz rész, ami sajnos csökkenést mutat az előző évekhez képest. Emellett minden évben megszervezik a nyugdíjas találkozót, ahol szép számmal jelennek meg az idősek. A rendezvényen operett műsorral kedveskednek a résztvevőknek és a vendéglátásról is gondoskodnak. Gyakorlatilag ehhez a témához kapcsolódott az Őszidő Nyugdíjas Klub beszámolója, amelyből kiderült, hogy jelenleg 18 tagjuk, akik havi két alkalommal találkoznak. A klub célja, hogy az idős emberek kellemes környezetben, jó társaságban tartalmasan töltsenek el pár órát ezzel kizökkenjenek az egyhangú hétköznapokból.

Sz. I. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!