Közélet

2015.11.24. 06:57

Aranyszívű rockerek hozzák el a Mikulást a bajba jutottaknak

Ítélet helyett adj, hogy kaphass! - ez a mottója a tatabányai Tunderground Clubnak. Mikulás alkalmából élményekkel és hasznos holmikkal szeretnék meglepni a Családok Átmenei Othonában élő hátrányos helyzetűeket, elsősorban a gyerekeket.

Sz. A.

Újabb akcióba, szervezkedésbe kezdett az idén életre hívott tatabányai baráti társaság, vagyis a Tundergorund Club. Az alapvetően rocker beállítású közösség élő példája a mottónak, amelyet „zászlajukra” tűztek: ítélet helyett adj, hogy kaphass. Most a Mikuláshoz kapcsolódva szerveznek délutáni programot az Otthonban, ahol a különböző okok miatt intézményi segítségre szorult családok, ideiglenesen szüleiktől külön élő gyerekek és hajléktalanok is élnek.

Azok után, hogy tavasz végén több autónyi adományt gyűjtöttek össze a tatabányai Családok Átmeneti Otthonának, nyáron családi napot szerveztek nekik és a fogyatékkal élőknek motorosokkal, hangszerbemutatóval, játékokkal, most ismét élményekkel és hasznos holmikkal szeretnék meglepni a hátrányos helyzetűeket, elsősorban a gyerekeket.

A céljuk megmutatni nekik: az odafigyelés, a lehetőség a legnagyobb szükségben sem luxuscikk, és ők is fontosak, az ő életükben is megvannak azok az örömök, lehetőségek, mint bárki máséban, csak meg őket találni.

A Zsaruellátónak, amely a határon szolgáló egyenruhásokat hivatott támogatni, energiaitalokat és csokikat küldött a Tunderground Club a közelmúltban, de a felajánlás mellé a Füzes utcai otthon gyermekeinek "ajándékai", vagyis a szolgálatot teljesítő katonákról, rendőrökről készített rajzaik is bekerültek.

Esztergályos Zsolt, az egyik ötletgazda elmondta: ha valaki szeretne  a decemberi jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozni, szívesen juttatná el már nem használt, de jó állapotban lévő ruhaneműit, játékait a rászoruló családoknak, segítené ünnepibbé tenni a karácsonyi időszakot tartós élelmiszerekkel például, az a Monroe Beauty Bar-ban leadhatja azokat jövő péntekig Tatabányán, a Fő tér 9-ben.

– A mi apró problémáink sehol nincsenek az ő gondjaikhoz képest – mondta korábban Preil Tibor, a Club másik kezdeményezője, aki úgy véli, hogy a szép, tiszta és rendezett otthon megérdemli, hogy minél többen segítsenek nekik.

A jövő szombati délutánon olyan programokkal készülnek a jellemzően általános iskolás korú gyerekeknek és családjaiknak, amely hozzájuk is elviszi a karácsony igazi hangulatát, üzenetét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!