Közélet

2015.11.26. 18:44

A tatai testületi ülésről jelentjük

Majd' két tucat napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők szerdai tanácskozásukon.

Sz.A.

 A Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezetője, Jungvirthné Bús Erzsébet jelezte, hogy a nők 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjazási lehetőségével élve visszavonulna, így helyére új embert kellett találnia az önkormányzatnak. Michl József javaslatára Acsai Zoltán bízták meg az ügyvezetői teendőkkel.  Ő a Tatai Távhőszolgáltató éléről érkezik a Városgazdákhoz.



A képviselők tárgyaltak és döntöttek arról is, hogy a Fényes Fürdőt üzemeltető, száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő Tatai Fényes Fürdő Kft-t beolvasztják a szintén városi tulajdonsú Városkapu Zrt-be. Mint elhangzott, a két társaság tevékenységi köre hasonló, így növelhető is a hatékonyság, ha egy irányítás alá tartoznának a feladatok.

A regionális közlekedési társaság tájékoztatóján felmerült: a felső-tataiak közül többen szeretnék, ha a helyi járatú busz megállna a gazdabolt közelében, ott, ahol korábban is volt erre kijelölt hely.

A járás munkaerőpiaci helyzetéről is meghallgathattak egy részletes beszámolót a képviselők, s mint kiderült, a térség helyzete bíztató, és a prognózisok is újabb lehetőségeket ígérnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!