Közélet

2015.07.23. 18:34

Egyre többen szülnek otthon

Kovács Éva, a Dág-Úny-Máriahalom Védőnői Szolgálat védőnője az únyi önkormányzati képviselők legutóbbi ülésére összegzést készített a szolgálat elmúlt évi ténykedésének tapasztalatairól.

F.K.

A faluban hét várandós anyával foglalkozott, dohányzó egy sem volt köztük. A védőnő többek közt arról számolt be, hogy az únyi kismamák egyre gyakrabban az otthonszülés mellett döntenek. A szülést bába vezeti, akit a szülő nők nem kívánnak megnevezni. Kovács Éva jelezte, hogy az otthonszülés bizonyos előnyei mellett számos hátránnyal járhat az esetlegesen fellépő komplikáció, amely akár az újszülött, akár az édesanya életébe is kerülhet. Erre mindig felhívja a figyelmet.



A mikrotérségi szolgálat három településén 2014-ben tizenkét újszülött látta meg a napvilágot. Egy apróság koraszülött volt, egy másik fejlődési rendellenességgel lett ifjú állampolgárunk. A csecsemők családjait összesen 236 esetben látogatta meg, tizennégy esetben veszélyeztetett gyermeket nézett meg. A tanácsadásokon 216 aprósággal jelent meg szülő.
A védőnő szerint jó a kapcsolata a településeken működő oktatási intézmények vezetőivel, dolgozóival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!