Közélet

2014.12.21. 08:22

Veszélyes adventi hétvége: sorra történnek a balesetek az M1-esen

Vasárnap délelőtt a Budapest felé vezető oldalon történt baleset a 49-es kilométerszelvénynél. Nem ez az első ütközés ezen a hétvégén az M1-esen.

kemma.hu

Egymásnak rohant két kisteherautó az M1-es autópálya 49-es kilométerszelvényénél a Budapest felé vezető oldalon. A balesetben nem sérült meg senki, a járművek viszont forgalmi akadályt képeztek, ezért egy ideig csak a leállósávban haladt a forgalom, ami jelentős torlódást eredményezett. A műszaki mentést a tatabányai hivatásos tűzoltók végezték.

Nem sokkal korábban szintén az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 160-as kilométernél történt a baleset. Összeütközött hat személyautó a mosonmagyaróvári szakaszon. A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a gépkocsikat és biztosították a helyszínt. A műszaki mentési munkálatok és a rendőrségi helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták a sztráda érintett szakaszát.

Tegnap is egymást érték a balesetek az M1-es autópályán. Szerencsére egyik sem járt sérüléssel, az anyagi kár azonban egyik-másik járműben jelentős. Délelőtt a főváros irányába, délután már Győr felé is lassabban lehetett közlekedni, amire a járművezetők nem minden esetben reagáltak megfelelően. A balesetek többsége figyelmetlenségből és a követési távolság be nem tartása miatt alakult ki.

A rendőrség fokozott figyelemre inti az autóval - és bármilyen más közlekedési eszközzel - útnak indulókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!