Közélet

2014.12.06. 11:34

Ők lettek az Év Önkéntesei

Címkék#Tatabánya

Az önkénteseket köszöntötték a tatabányai városházán pénteken. A családias hangulatú ünnepséget vendégelőadók műsora színesítette.

Veizer Tamás

Az Év Önkéntese díjakat immár ötödik éve adják át Tatabányán a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület kezdeményezésére. Az első alkalommal az Önkéntesség évében adták át az elismeréseket a megyében tevékenykedő önkénteseknek és jótevőknek, hogy többek számára vonzóvá tegye az önkéntes tevékenységet.

Az idei ünnepségen Bencsik János országgyűlési képviselő köszöntőjében azt emelte ki, hogy az önkéntes nap a szépről és a jóról szól. A kötelesség mellé oda kell rendelni az önként, önzetlenül végzett tevékenységet, az érzelmi kötődést, hogy ne csak az anyagi érdekek mentén tegyünk a közösségekért, segítsünk. Köszönte az önkéntes segítőknek, jótevőknek azt, hogy kiállnak a közösségekért, hogy teremtő munkát végeznek. Végül szép készülődést kívánt az adventi időszakra és áldott ünnepeket valamennyiünknek.

Smudla Kata, a kezdeményező civil egyesület elnöke elmondta: az idén a díjak sorát kibővítették az „Év jótevője” díjjal, amellyel azokat jutalmazzák, akik a társadalmi felelősségvállalás jegyében újszerű módon támogatták, segítették egy-egy civil szervezetet, programot, intézményt. Ebben az ében a Becton Dickinson Hungary Kft, érdemelte ki az elismerést évek óta adományozással, örökbe fogadással, amely révén segített a Szent Borbála Kórháznak műszerek vásárlásával, a Benedek Elek Óvodának, több civil és társadalmi szervezetnek: erről a tevékenységükről kisfilmet is láthattak a résztvevők. Az elismerést dr. Kancz Csaba adta át a BD képviselőjének, Sass Andreának.

Az Év önkéntese díjat az idén a tatai Lentulai Mária, a Fiatal Utazók Klubja szervezet vezetője vehette át: a szervező hölgy 34 éve fogja össze klub tevékenységét. A díjat nagy virágcsokor kíséretében dr. Beró Henrietta, tatai alpolgármester nyújtotta át, ajándékot kapott Keresztesi Józseftől, a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság elnöktől is.

Az Év önkéntes programja címet 2014-ben a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány városivá nőtt rendezvénye, az Adventi Ablaknyitogató több ezer embert megmozgató programsorozata nyerte. A díjat Bereznai Csaba nyújtotta át. Az ünnepséget Molnár Tamás városi képviselő és gyermekei énekkel, Szabó Emília színművésznő egy a kedves történet felolvasásával tette színesebbé. Az év önkéntes szervezete a KPVDSZ Nyugdíjas Klubja részére Bencsik János nyújtotta át.

Veizer Tamás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!