Közélet

2014.12.03. 09:23

Nem lesz többé Ságvári Endre utca Csolnokon

Sallai, Fürst, Rudas, Zalka és Ságvári "utcáját" is átnevezik a településen.

F. K.

Az önkormányzati képviselő-testület legutóbbi ülése rövid ünnepséggel kezdődött. Megkapta a korábban megszavazott támogatást az Európa-bajnokságon kiváló eredményeket elérő Wadofight Karate Klub, illetve ajándék átadásával is gratuláltak a megjelentek a közelmúltban elért sikereihez a Dimenzió Tánccsoportnak.

A folytatásban született egy rendelet a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól. A döntés értelmében várhatóan januárban készül el a javaslat a törvényi kötelezettségeknek eleget téve a  Ságvári Endre utca, a Sallai Imre utca, a Fürst Sándor utca, a Zalka Máté utca és a Rudas László utca új nevéről. A képviselő-testület a döntés előtt az érintett lakosok véleményét is megkérdezi.

A továbbiakban rendeletet alkotott a testület a szociális célú tüzelőanyag-támogatás helyi szabályairól. A kiválasztott tizenegy legrászorultabb család – pályázati támogatást is igénybe véve – tíz-tíz mázsa szenet kap az önkormányzattól. Egy másik határozatnak megfelelően, tizenhét helyi, felsőoktatásban részt vevő hallgató kap támogatást a Bursa Hungarica ösztöndíj-pályázat keretében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!