Közélet

2014.12.12. 12:47

Kanyó Antalról nevezték el a Móra tornatermét

Tornatermet neveztek el Kanyó Antal tatabányai kézilabdázóról, edzőről a Móra Ferenc Általános Iskola idei sorversenyén.

Veizer Tamás

Immár 22. alkalommal rendezték meg a Csillagszóró elnevezésű sorversenyt a tatabányai Móra Ferenc Általános Iskolában. A hagyományos erőpróbán az idén a 12 iskola négy-négy tagú csapatának részvételével Kanyó Antalról, az iskola egykori tanítványáról, a legendás kézilabdázóról nevezték el az iskola tornatermét.

Mint Berki Ilona igazgatóhelyettestől megtudtuk, a tehetséges fiatalt annak idején az iskola tornatanára, Kuzmáné Márti néni terelte a kézilabda felé, akit már hetedikes korában leigazolt az akkori TBSC. Az ünnepélyes névadón részt vett Kanyó Antal özvegye és három szintén kézilabdázó fia közül a legkisebb, Bence is. Ők is, néhány támogató cég is ajándékokkal – sporteszközökkel, labdákkal, játékokkal, mezekkel – lepte meg az iskolát.

Az adventkor szervezett ügyességi versenyen több tréfás sportszámban mérték össze erejüket a diákok. Volt szertorna, labdajátékok, asztalitenisz, valamint hóemberöltöztetés, felidézve a közelgő ünnepek hangulatát. A 12 csapat közül a legügyesebbek a Sárberki, a Kőrösi és a Kodály iskola diákjai voltak: ők szerezték a legtöbb pontszámot az idei versenyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!