Közélet

2014.12.24. 12:57

ErdÕ Péter csütörtökön tart szentmisét Esztergomban

Az alábbiakban az Esztergom-Budapest fÕegyházmegye püspöki székhelyeinek, illetve a GyÕri Egyházmegye karácsonyi és újévi szentmiséinek idÕpontjait közöljük

kemma.hu

Szerdán ErdÕ Péter bíboros éjféli szentmisét mutat be a budapesti Szent István-bazilikában. Ugyanekkor az esztergomi bazilikában Székely János segédpüspök celebrálja az ünnepi szentmisét.
December 25-én, csütörtökön karácsony napján 10 óra 30-kor mutat be ünnepi szentmisét ErdÕ Péter bíboros az esztergomi bazilikában. Ugyanaz nap a budapesti Szent István bazilikában Snell György segédpüspök 10 órakor ünnepi szentmisét celebrál.

Pénteken a Hallássérültek szentmiséjét 11 órakor a Piarista Kápolnában ErdÕ Péter bíboros mutat be. Ugyanezen napon 10 órakor Snell György segédpüspök szentmisét mutat be a budapesti bazilikában.

December 28-án, Szent Család vasárnapján, 10 órakor szentmisét mutat be és a családokat a Szent Család oltalmába ajánlja Snell György segédpüspök.
December 31-én, Szent Szilveszter pápa ünnepén szerdán az év végi hálaadó szentmisét 17 órakor mutatja be ErdÕ Péter bíboros az esztergomi bazilikában. Ugyanaz nap Snell György a budapesti bazilikában 18 órakor tart évvégi hálaadó szentmisét.
Január 1-én, csütörtökön SzÛz Mária istenanyaságának ünnepén ErdÕ Péter bíboros szentmisét mutat be 17 órakor az esztergomi bazilikában.

GyÕri Egyházmegye: Pápai Lajos gyÕri megyéspüspök ma a gyÕri Nagyboldogasszony-székesegyházban mutat be éjféli szentmisét. Másnap ugyancsak a gyÕri bazilikában celebrál karácsonyi nagymisét 10 órától.
Szent Család vasárnapján, december 28-án 10 órakor lesz a püspöki nagymise a bazilikában, amelyet a Kossuth Rádió közvetít.

Pápai Lajos a fÕcelebránsa az év végi hálaadó szentmisének is, amely december 31-én 18 órakor kezdÕdik a gyÕri székesegyházban. Az újévi szentmisét január 1-jén 10 órakor mutatja be a gyÕri megyéspüspök. a gyÕri székesegyházban, melynek keretében megnyitja az egyházmegyei Apor Vilmos-imaévet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!