Közélet

2014.12.23. 09:01

„A kormány lassan már a levegőt is adóztatja”

Az útdíjrendszer kiterjesztésével kapcsolatos kormányzati döntés apropóján tartott sajtótájékoztatót Ujházy Emil, az MSZP megyei és Gerébi Ákos, a párt tatai szervezetének elnöke.

Barlangi

Az ellenzéki politikusok elmondták: a szocialista párt rendkívüli parlamenti ülésnapot kezdeményezett annak érdekében, hogy még karácsony előtt kiderüljön, kik támogatják, és kik ellenzik az autópályák bevezető szakaszainak fizetőssé tételét. Ujházy Emil egyértelműsítette övéi álláspontját: ami eleddig díjmentes volt, eztán se legyen díjköteles.

Gerébi Ákos hozzátette: megyénket különösen érzékenyen érinti a kormányzati döntés, ugyanis az itt élÕk többsége ez idáig ingyenesen juthatott el a fővárosba, és használhatta a Tata–Tatabánya közötti gyorsforgalmi utat. A képviselő úgy vélekedett, a tataiak és a vértesszőlÕősiek a legnagyobb kárvallottak, de a forgalmi dugókat „a tatabányaiak se „ússzák majd meg”. Ujházy Emil szerint a kormány „lassan már a levegőt is adóztatja”, ezért nincsenek illúziói a tekintetben, hogy a Fidesz újabb és újabb ötletekkel fog előrukkolni. Az elnök felszólította szűkebb hazánk képviselőit, hogy „álljanak ki azokért, akiknek a képviseletére felesküdtek”.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!