Közélet

2014.05.03. 18:11

Majális a Csónakázó-tónál

Címkék#Tatabánya

A tatabányai május elseje a Komárom-Esztergom megyei Fúvószenekari Fesztivállal kezdődött.

tatabanya.hu

A fesztiválon megnyitó beszédet mondott dr. Kancz Csaba alpolgármester.

A Fúvószenekari fesztiválon többek között Tatabánya testvárosa, Aalen is képviseltette magát. dr. Kancz Csaba köszöntőjében elmondta: külön öröm számára, hogy a fesztivál épp május 1-jén kezdődik, hiszen a gyönyörű időben sokan kilátogatnak ide a Csónakázó-tóhoz, és igazán színvonalas műsort hallgathatnak majd meg.

A Csónakázó-tónál sokan felszálltak a körhintára, de nyeregbe is pattantak. A lényeg a pihenésen, a kikapcsolódáson volt, hogy a napi pörgésből ki lehessen szállni, egy majálisnyi pillanatra feltöltődni. 

Schmidt Csaba polgármester városi elismeréseket adott át Csernoviczki Éva Európa-bajnok cselgáncsozónak és Esztergályos Patrik párbajtőröző kadet-világbajnoknak. Gratulált a két sportolónak, akik, mint ahogy fogalmazott: a város és a városi sport jó hírét vitték és viszik szerte a világban, majd átadta az 500 ezer forinttal járó elismeréseket, amellyel a két bajnok további felkészülését támogatja a város.

Hatalmas ováció fogadta a sportolókat épp úgy, mint a polgármester bejelentését. Az ünnepi pillanatokat követően Magyarország első számú hipsztere, ByeAlex és zenekara lépett a színpadra, és csapott a húrok közé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!