Közélet

2014.04.03. 15:03

Meggyes Tamás „mentette meg” az esztergomi költségvetést

Egyetlen napirendi pont elfogadásának reményében hívta össze Tétényi Éva a település képviselő-testületét. Noha a költségvetés rendelettervezetei korábban összesen öt alkalommal kerültek a grémium tagjai elé, eleddig meghiúsult a döntés, mert a Fidesz-frakció nem teljesítette a polgármester azon kérését, feltételét, hogy egymillió forint felett diszponálhasson.

Barlangi

A csütörtöki, esztergomi mércével mérve szokatlanul rövid ülés sava-borsát ezúttal az adta, hogy a határozatképességhez szükséges nyolc döntéshozó helyett csak heten jelentek meg. Steindl Balázs, Fidesz-frakcióvezető telefonos segítséget kért, míg Váczy-Hübschl István sajtófelelős személyesen indult „plusz egy képviselő” felkutatására. A megmentő szerepében végül maga Meggyes Tamás, a királyváros volt polgármestere tűnt fel.

Eztán már csak azért kellett szorítani, nehogy valaki tartózkodjék a szavazáskor. A képviselők végül egyhangú igent nyomtak a 2014-es költségvetési rendeletre, ami ötszázezer forintos „kontrollált keretet” biztosít Tétényi Éva számára – a napi feladatellátást elősegítendő. A remények szerint ezzel új korszak nyílik: megkezdődhetnek az útfelújítások és a városszépítési munkák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!