Közélet

2014.03.06. 11:28

Videó: Meggyes Tamás az esztergomi fideszeseket ekézi

A február 28-i esztergomi képviselő-testületi ülésen Meggyes Tamás felszólalásában azt állította: a városi Fidesz-frakció döntései „felsőbb erők” utasításának következményei. Úgy tűnt: „az ellenségem ellensége a szövetségesem” elve alapján a volt és a jelenlegi polgármester között valamilyen Fidesz-ellenes modus vivendi állhat fenn - írja az atv.hu.

atv.hu

A Templom Egerei nevű közéleti Facebook-csoport egy videót tett fel részben a saját oldalára, részben a Youtube-ra. A közel ötperces videó az esztergomi képviselő-testület február 28-i ülésén készült, amelyről korábban mi is beszámoltunk.

A videó Meggyes Tamás fideszes országgyűlési és esztergomi képviselőnek, a város volt polgármesterének testületi felszólalását mutatja. A papíron kormánypárti politikus élesen bírálta a városi fideszes politikusokat. Meggyes elárulja: a városi kormánypárti frakciónak a Tétényi Éva polgármesterrel szembeni éles szembenállása „felsőbb erők” utasításának volt az eredménye. Tavaly „szintén felsőbb utasításra” nyomtak a kormánypárti képviselők igent a költségvetésre – hangsúlyozta a politikus.

„Hogy érdemben ne bolygassunk dolgokat, mert politikailag így taktikus, ez a legfelelőtlenebb viselkedés” – közölte Meggyes a fideszes városi többséggel.

„[…] Esztergom ügyeit nem egy másik településen, meg a kamara berkeiben kéne eldönteni” – zárta felszólalását Meggyes Tamás, célozva ezzel arra, hogy a fideszes Zoltai Dániel önkormányzati képviselő egyben kamarai titkár is.

„Valaki nem jár képviselő-testületi ülésre félévekig” – reagált Zoltai, szavait feltételezhetően a volt polgármesternek célozva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!