Közélet

2014.03.07. 09:09

Újranyitná a bezárt bányákat a Jobbik

Ellentüntetők fogadták a Jobbik pártelnökét, Vona Gábort, valamint az oroszlányi és tatabányai képviselő-jelölteket Komárom-Esztergom megyében. A lakossági fórumokon a Jobbik programját, és helyi célkitűzéseit is ismertette a miniszterelnök-jelölt pártelnök.

kemma.hu

Már jóval a lakossági fórum kezdete előtt gyülekeztek az érdeklődők és a párt hívei az oroszlányi Szent Borbála téren. Az fekete egyenruhások mellett sok idős ember ülte körbe a Bányász emlékművet és környékét: mire Vona Gábor pártelnök és kísérete megérkezett, már körülbelül hatvan-hetven ember gyűlt össze.

Szabó Mihály, a 3. választókerület képviselőjelöltje felvázolta, hány fórumot tartottak eddig, amelyen megismertették programjukat, és utalva az egyik ellentüntető táblájára – Szebb jövőt – a parlamenten kívül –, elmondta: épp azon dolgoznak, hogy hatalomra kerülve a parlamenten kívül is szebb jövőt teremtsenek. 

A fórum mottója, a Megélhetést, rendet, elszámoltatást! nagy tetszést aratott a hallgatóság körében. A stand hátteréül szolgáló Bányász emlékmű szerencsés választásnak tűnt, hiszen Vona Gábor épp azt emelte ki: ha a választók is őket támogatják, hatalomra kerülve a munkahelytermetés kormánya lesz a Jobbik, hiszen ismét működtetni fogják a bezárt bányákat.

Az oroszlányiak tapssal fogadták a bejelentést. Vona Gábor riszató példának hozta fel Komlót és Ózdot, amelyeket ma szellemvárosként ismerünk. Hangsúlyozta: kell a helyi kötődésű Szabó Mihály eltökéltsége ahhoz, hogy Oroszlány ne ilyen, hanem virágzó város legyen.

A Jobbik elnöke délután Tatabányára látogatott: a Vértes Agorájában lakossági fórumon vázolta fel pártjának programját.  Kiemelte: a nagy pártok közül eddig csupán a nemzeti radikális párt dolgozta ki a négy évre szóló elképzeléseit, amely már az interneten is olvasható. Vona Gábor szerint a Jobbikhoz egyre több „örök fiatal", idős korú kötődik.

A nyugdíjasok helyzetét tekintve fontos, hogy kormányra kerülve a garantálják a kiszámítható tisztességes nyugdíjat, ehhez pedig szükség van munkahelyekre, mert ha munka van, minden van – mondta, amit a hallgatóság megtapsolt. A bányászat mellett a másik húzóágazat az országban az építőipar lehet, ahol több ezer új munkahelyet teremtenek az otthontermető és lakásfelújító programmal. A miniszterelnök-jelölt a továbbiakban a programjuk további elemei közül kiemelte a közbiztonság erősítését, a körzeti megbízotti rendszer újjászervezését.

A fórumot megelőző sajtótájékoztatón Vágó Sebestyén, a megye 1. választókerület képviselőjelöltje elmondta: ha kormányra kerülnek, helyi szinten is szükség lesz az elszámoltatásra, amivel a politika 24 éve adós. Példaként említette a tatabányai privatizáció és néhány nagyberuházás kivitelezésének részleteit. Tatának a jövőben jobban ki kellene használnia idegenforgalmi adottságait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!