Közélet

2014.03.26. 09:28

Új mentőautók érkeznek Komáromba

Címkék#Komárom

Két új mentőautót kap a komáromi mentőállomás, amelyet modernizálnak is hamarosan.

Hajnal D.

Az Országos Mentőszolgálat sikeres uniós pályázatának köszönhetően motorizálják a komáromi mentőállomás garázskapuit, az épület külső hőszigetelést kap, napkollektorokat szerelnek fel, a fűtésrendszert korszerűsítik. A dinamizálás mellett felmerült az igény egy új járműre is.

Ennek előzménye a tavalyi nyári árvíz helyzetig nyúlik vissza.
Komárom esetében az önkormányzat is segítséget nyújtott, hiszen a képviselő-testület nyolc millió forinttal járult hozzá a garázsok megnagyobbításához, amelyben az új mentőgépkocsi is elfér. A város így a fejlesztés harmadát állja.

A Duna-parti városban két, a legújabb modern technikával ellátott mentőjármű is szolgálatba állhat az építést követően, várhatóan szeptemberben. 
A fejlesztésről tegnap dr. Burány Béla, az Országos

Mentőszolgálat főigazgatója, dr. Onódi Lívia regionális orvosigazgató, dr. Czirner József, az Országos Mentőszolgálat operatív igazgatója, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott ünnepélyesen jelentették be az átalakítás és a járműbeszerzés hírét Komáromban.

Megyénkben nyolc mentőállomás működik, elmondható, hogy országos viszonylatban is kiemelkedő mentőállomás-hálózattal rendelkezünk. Az ígéretek szerint őszre Bábolnán is megépülhet az új mentőállomás.

Dr. Onódi Lívia elmondta: megyénkben az esztergomi és a nyergesújfalui mentőállomások a legkorszerűbbek. Dorogon, Kisbéren, Komáromban még lenne mit tenni. Utóbbiban több mint tíz éve nem történt fejlesztés. Oroszlányban már megkezdődtek a mentőállomás felújítási munkálatai, Bábolnán pedig – az ígéretek szerint – ősztől vadonatúj épületből irányíthatják és láthatják el a mentési feladatokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!