Közélet

2014.03.04. 07:39

Oroszlányban kampányolt Mesterházy Attila

Mesterházy Attila és Székely Antal a választási kampány égisze alatt szimpatizánsokkal találkozott Oroszlányban és - baloldali győzelem esetén - "derűsebb jövőt" ígért.

Barlangi

Az Összefogás miniszterelnök-jelöltje úgy vélekedett, a félelem légköre csak a szocialisták részvételével felálló kormány esetén szűnne meg. - Ma hamar az utcán találja magát, aki nem osztja a fideszes kis- és nagyurak nézeteit - fogalmazott a politikus. Mesterházy Attila abszurdnak nevezte, hogy a kormánypártiak az ellenzékkel szemben tüntetnek, miközben "négymillió ember a létminimum alatt, másfél millió pedig mélyszegénységben él".

- Ötszázezer gyermek éhezik, ám a kormány inkább stadionokat épít - kétszázmilliárd forintért. Mindezek tetejébe mára félmillióan hagyták el az országot, többen, mint 1956-ban - hangzott a kritika.

A miniszterelnök-jelölt a többi között a "szétvert egészségügyi és oktatási rendszer" helyreállítását, valamint erősebb szociális hálót - egyebek mellett a rokkantságinyugdíj-jogosultságot érintő szigorítások felülvizsgálatát, a szolgálati és korkedvezményes nyugdíjak újbóli biztosítását - ígért.

Székely Antallal egyetértett abban, hogy "az elmúlt négy évben nem úgy és olyan ütemben fejlődött Oroszlány és térsége, mint annak előtte, az MSZP kormányzása idején". A 3. számú választókerület jelöltje a munkahelyteremtést, az infrastruktúra-fejlesztést és az önkormányzatiság helyreállítását említette a legfontosabb teendők között.

A Szent Borbála tér túloldalán, a fentieket megelőzően Papp Péter alpolgármester, a Fidesz oroszlányi csoportjának elnöke tartott sajtótájékoztatót. - Oroszlány városa 27 napja várja, hogy Mesterházy Attila nyilatkozzon arról, Simon Gábornak honnan van 250 millió forintja. Az MSZP elnöke nem váltotta be azt az ígéretét, hogy vezetése idején a pártban megszűnik a korrupció - jelentette ki a kormánypárti politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!