Közélet

2014.03.14. 19:28

Óriásplakátmutyi-gyanú Esztergomban

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kis híján kéttucat óriásplakátot szerzett meg a Meggyes Tamás volt esztergomi fideszes polgármester élettársának cége az önkormányzati Strigonium Zrt.-től. Az ügyeltet a város független polgármestere, Tétényi Éva megvétózta.

nepszava.hu

Kampányidőszakban nem kis bevételt hozhat a 27 darab plakáthely, ám a tulajdonviszonyok kuszák - írja a Népszava. A Strigonium néhány hónapja leváltott volt vezérigazgatója, Knapp János Pál - Meggyes korábbi alpolgármestere, aki egy régebbi életbiztosítási ügylet miatt Meggyessel együtt gyanúsított lett - idején, tavaly kötött szerződés szerint a Strigonium tartozásai fejében egyik hitelezőjének, a leányvári székhelyű Valemix Kft.-nek ajánlotta fel a 27 tábla tulajdonjogát. Mivel az építőipari kft. nem értett az óriásplakát-üzemeltetésben, ezzel a feladattal megbízta a Teomo kft.-t, amely tavaly nyár óta értékesíti is a reklámfelületeket - jelentős részükre egy éves bérleti szerződést írtak alá.

Ám a Strigonium új vezetése idén januárban a Valemix-megállapodás felülvizsgálatát kezdeményezte. Ekkor "lépett a képbe" megoldási javaslatával a Teomo, amelynek tulajdonosa Zimon Andrea, aki Meggyes idején az önkormányzati osztályvezető volt, most Meggyes élettársa - a cégnyilvántartás szerinti lakhelye a fideszes politikus esztergomi családi háza. Zimon javaslata alapján az önkormányzati többséget adó Fidesz-frakció tagjai a Strigonium és a Valemix közötti szerződés módosítását javasolták. Eszerint a Teomo kerülne a Valemix helyére, így Meggyes élettársának cége lenne a tulajdonosa a 27 óriásplakátnak. Ezek tulajdonjogát részben - részletfizetéssel - már megszerezte a Valemix-től, most kifizetné a maradékot. Vagyis az önkormányzati tulajdonú táblák a Valemix közbeiktatásával éppen a jól jövedelmező kampányidőszakban kerülnének Meggyes élettársának érdekeltségébe - írja a baloldali napilap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!