Közélet

2014.03.23. 15:37

Nagy terveket szőnek a környeiek

Címkék#Környe

Falugyűlésen értékelték a tavalyi eredményeket Környén a napokban: a község tavalyi fejlesztéseinek értéke 920 millió forint volt.

kemma.hu

Beke László polgármester elmondta: pályázati forrásokból az idén napelemeket telepítenek a községházára és a művelődési házra. A fejlesztéssel jelentős energia- és pénzmegtakarítás érhető el. Szintén a költségtakarékosság jegyében kötöttek szerződést új villamosenergia-szolgáltatóval, ami évi 2,4 millió forintos megtakarítást jelent.

Átadták át a 128 millió forint értékben felújított művelődési házat, megépült az új óvoda és bölcsőde. Tavaly a beruházások, felújítások, eszközbeszerzések 920 millió forinttal növelték a község vagyonát, ebből csupán 52 millió forint a pályázati támogatás. A különbözet, mintegy 868 millió forint az önerő nagysága.

A község ebben az évben 977 millió forinttal gazdálkodik majd. Az idei beruházások, felújítások értéke meghaladja a 270 millió forintot. Felújítják az iskola ebédlőjét, lecserélik a számítógépeket. Folytatódik az óvodai játszóudvar építése 68 millió forint értékben. Tovább szépül az óvoda melletti tér is: a tervezett 50 millió forintból a bölcsőde melletti részen megépül a sétány következő szakasza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!