Közélet

2014.03.28. 16:10

Hűségéért jutalmazták Ilonka nénit

Címkék#Esztergom

A 102 esztendős, egykoron pedagógusként dolgozó, magyar állampolgárrá válása miatt szlovák állampolgárságától megfosztott Ilonka néninek dr. Kövér László adta át a Szent István-díjat.

Barlangi

Az esztergomi Körzeti Televízió vezetője, Bihari Antal által alapított Szent István-díj átadó ünnepségét tartották tegnap az Esztergomi Vármúzeumban. A rendhagyó módon „már márciusra beérő” rendezvényen mások mellett tiszteletét tette dr. Szili Katalin és dr. Kövér László, az Országgyűlés volt, illetve jelenlegi elnöke, dr. Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár, Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott, dr. Beer Miklós, a Váci Egyházmegye és dr. Tőkés László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke.

Az összmagyarság érdekében végzett kiemelkedő munkásság, teljesítmény elismeréséül szolgáló, Melocco Miklós alkotta emlékszobor – ünnepélyes külsőségek mellett – dr. Tamás Aladárné birtokába került. A 102 esztendős, egykoron pedagógusként dolgozó, magyar állampolgárrá válása miatt szlovák állampolgárságától megfosztott Ilonka néninek dr. Kövér László adta át a díjat. A Szent István-emlékéremmel – amit a helyi közösségek jótevői érdemelnek ki – kitüntetett Burián László elismerését a nyugalmazott plébános betegsége miatt Gyurcsó Zoltán, a Nyitrai Egyházmegye helynöke vette át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!