Közélet

2014.03.14. 12:12

Felújítják a Zsámbék és Bajna közötti utat

Egy 34 milliárd forintos országos program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. felújítja az 1105-ös, Zsámbék-Bajna összekötő út 2345 méteres szakaszát is. A munkálatok megkezdését ünnepélyes keretek közt jelentették be csütörtökön Szomoron

F. K.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint a kivitelezés költsége 123 millió forint lesz, ha az időjárás engedi, a felújítást április 4-ig befejezik. Addig a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező elvégzi a pályaszerkezet úgynevezett lokális cseréjét, új kopóréteget épít be, aztán új útburkolati jeleket fest fel. A közlekedőknek az érintett szakaszon ideiglenes jelzőlámpás forgalomkorlátozásokra, sebességkorlátozásra, jelzőőrös forgalomirányításra kell számítaniuk.

Dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár elmondta, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. három párhuzamosan futó programban országszerte összesen mintegy 1600 kilométer utat újít fel 165 milliárd forintból. Megyénkben az idén és jövőre összesen több mint 46 kilométernyi szakaszt hoz rendbe az állami közútkezelő ötmilliárd forintot meghaladó keretösszegből. 2015 végéig 24 kilométeren félpályán és a bábolnai csomópontban mindkét oldalon megújul az M1 autópálya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!