Közélet

2014.03.05. 17:48

Esküt tettek a választási bizottság új tagjai Tatabányán

Tegnap Tatabányán letette az esküt a helyi választási bizottság két új tagja.

Veizer Tamás

A 106 egyéni országgyűlési választókerület közül a Tatabánya, Tata, Baj, Vértesszőlős és Szárliget közigazgatási területén lakcímmel rendelkező választópolgárok a Komárom-Esztergom megye 01. számú országgyűlési egyéni választókerület képviselő-jelöltjeire szavazhatnak. A tatabányai választóbizottság két új tagja, Gordos Pálné és Varga József kedden tette le az esküt Schmidt Csaba polgármester és dr. Berkovics Gergely aljegyző, a választási bizottság helyettes elnöke előtt a városházán.

A polgármester bevezetőjében kifejtette: a választási bizottság feladata, hogy felügyelje a választás lebonyolítását, tisztaságát. Fontos, hogy a törvények betartásával a szavazáson – jelöltek pártállásától függetlenül – érvényesüljön a választók akarata. A törvényt be kell tartani és tartatni minden egyes résztvevővel már a kampányidőszakban is, hiszen a jogszabály meghatározza azt is, hogy a kampány milyen keretek között zajlik. A munkához sok sikert és kitartást kívánt a bizottság tagjainak, bízva abban, hogy kevés problémával találkoznak majd a választások során. Ezt követően a bizottság új tagjai letették az ünnepélyes esküt és Schmidt Csaba átadta az esküokmányokat.

Eddig 11 jelöltet vett nyilvántartásba a bizottság

Az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő hétfőn 16 órakor járt le. Mint ismeretes, egyéni jelölt az lehet, akinek sikerült legalább 500 támogató aláírást összegyűjtenie. Tatabányán is hétfőn zárult le a jelöltállítás: végleges adatok még nincsenek, mert a választási bizottságnak csütörtökön délutánig van ideje a jelöltek nyilvántartásba vételére. Dr. Berkovics Gergely aljegyző, a tatabányai választási bizottság helyettes vezetője elmondta: a választási bizottság tagjai hétfőn kisorsolták a listán szereplő pártok sorrendjét. A megyeszékhelyen 28 párt került fel a listára, és eddig 11 jelöltet vettek nyilvántartásba. A többi jelöltről csütörtökön dönt a választási bizottság.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!