Közélet

2013.11.28. 08:38

Vitamint kapnak a komáromi hajláktalanszálló lakói

Címkék#Komárom

A Hajléktalanokért Közalapítvány elnyerhető forrásaira pályázott a komáromi krízisszálló. Három pályázatot nyújtottak be, az egyik ezekből az otthon nélkül maradtak reggeli étkeztetését is megoldotta volna a népkonyhai ellátáson túl.

H.D.

Smahó Viktória, a hajléktalanszálló vezetője elmondta, éppen azért nem nyertek, mert kizáró ok volt, hogy a népkonyhán egy étkezést már biztosítanak.  Nem hagyták annyiban, megkeresték a helyi vállalkozói szférát, ahonnan ígéretes segítséget kaptak. A Tesco március végéig minden nap három kilogramm kenyérrel járul hozzá a reggelihez, a Nokia Segítő Kezek Mozgalma teát, cukrot, citromlevet és a kenyérre némi feltétet is biztosít.

A Nokia segítő mozgalma egy látogatással folytatódik, december 4-én bográcsozást szerveznek a hajléktalanszállón. A kapcsolatfeltétel az ismerkedést és a további igének felmérését szolgálja. A krízisszállón télen vitamint is osztanak majd, és új matracokat is vásárolhatnak, mindkét lehetőséget pályázati úton nyerték el. A téli szezon itt is november elsejével indult.

Az éjjeli menedékhelyen túl az időszakos férőhelyeket is megnyitották. Erre korábban egy konténer nyújtott jó szolgálatot, ezt azonban elszállították az intézményből. Az átmeneti szállás megszűnésével szobákat szabadítottak fel, hogy a tíz férőhelyet továbbra is biztosíthassák a rászorulóknak. Az intézményvezető elmondta, csak a komáromiak kaphatnak itt szállást, a környékbelieknek egyéb segítséget tudnak felajánlani: így élelemmel, takaróval tudnak segíteni.

A nők elszállásolása sem itt történik, ők a környékbeli intézményekben kapnak helyet.  A téli időszakban általában teljes kihasználtsággal működnek. A nappali melegedőre és a népkonyhára is van elég jelentkező. Az engedélyezett ötven meleg ebéd adag szinte minden nap elfogy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!