Közélet

2013.11.21. 07:28

Támogatják Óváros megújulását

Címkék#Tatabánya

Rendkívüli közgyűlésen találkoztak szerdán Tatabánya képviselő-testületének tagjai. Az ülésen két napirendi pont került terítékre

A. P. A.

Az egyik, a Hagyomány és megújulás Óvárosban című pályázathoz, annak a „Megyei jogú városok városrehabilitációs témájú kiemelt projektjavaslataihoz” elnevezésű pályázati felhívásra való benyújtásához kapcsolódott, a másik az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló helyi rendelet módosítását célozta.

A képviselők mindkettőt támogatták. A Hagyomány és megújulás Óvárosban pályázattal megújulhat a Május 1. park, de az egykori községházát is megmentené, közösségi térré és gazdasági szolgáltatóházzá alakítaná az önkormányzat. A tervezett projekt része lesz a frekventált közutak rekonstrukciója, a korszerű és biztonságos forgalmi rend kialakítása, ahol kiemelt szerephez jutna a kerékpáros közlekedés is.

A projekt tervezett összes költsége meghaladja majd az 1 milliárd 350 millió forintot, amelyből várhatóan 1 milliárd 308 millió forint lesz elszámolható, vagyis támogatásként igénylehető. Az önkormányzat a nem elszámolható költségként felmerülő 42 millió forintot a pályázati és beruházási keret terhére biztosítja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!