Közélet

2013.11.11. 10:55

Megrovásban részesítette a törvényszék Bereznai Csabát

Megrovásban részesítette Tatabánya fideszes alpolgármesterét, Bereznai Csabát a Veszprémi Törvényszék, amiért nyolc évvel ezelőtt 7,5 millió forintot utalt át az általa vezetett Majki Népfőiskola számlájáról két biztosítónak úgy, hogy az életbiztosítások haláleseti kedvezményezettje egyik hozzátartozója volt - közölte a törvényszék sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

MTI

Dülkné Pintér Zsuzsanna elmondta: az elsőfokú bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat hűtlen kezelés vétségének kísérletében, amiért pénzbüntetésre ítélte, ezzel szemben a Veszprémi Törvényszék a bűnösség kimondásának érintetlenül hagyásával a vádlottat megrovásban részesítette.

Pénteken az MSZP tatabányai szervezete lemondásra szólította fel Bereznai Csabát az MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyben azt írták, hogy az alpolgármester a Veszprémi Törvényszék jogerős ítélete szerint bűncselekményt követett el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!