Közélet

2013.11.30. 19:26

Egyre feszítettebb a tempó a Szent Borbála Kórházban

Címkék#Tatabánya

A szerkezetátalakítás következményeként tavaly nyár óta feszített tempóban dolgoznak a Szent Borbála Kórházban. Ez nagy terhet ró mindenkire; betegekre és látogatókra, valamint az őket fogadó személyzetre egyaránt.

M. K.

– Míg az osztályokon és a járóbeteg-ellátásban átlagosan csaknem másfélszeres lett a betegszám, addig intézményünkben nem nőtt jelentősen sem az orvosok, sem az ápolók száma. Mindehhez társul a hónapok óta tartó építkezés, és az ezzel járó kellemetlenségek sora – mondja dr. Lőke János, a Szent Borbála Kórház főigazgatója.

– A túlterhelt személyzet folyamatos költözések és átszervezések közepette, állandó zajban végzi munkáját, megeshet, hogy munkatársaim, kollégáim türelmetlenebbek a betegekkel. Érthető, hogy a megnövekedett várakozási idő miatt a betegek és kísérőik, vagy a látogatók, hozzátartozók is elégedetlenek, és ennek hangot is adnak. Tudjuk, hogy betegeinknek sem könnyű most, mégis türelmet és megértést kérek mindenkitől. A kórházban mindenki nap mint nap erejét megfeszítve dolgozik, bízva abban, hogy ezek a nehéz hónapok megteremtik a jövőbeni korszerű gyógyítás feltételeit.

Dr. Lőke Jánostól megtudtuk, hogy a következő napok és hetek, tehát december első fele az eddigieknél is mozgalmasabb időszak lesz. A 170 ágyas új pavilon építése kiválóan halad, közel áll a szerkezetkész állapothoz, karácsonyra a tervek szerint a nyílászárókat is beszerelik. Eközben most költözik például az úgynevezett manuális tömbből a központi intenzív osztály, változások várhatóak a gyermekintenzív osztályon, valamint több műtő felújítására is várnak az orvosok, készülnek a szakemberek...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!