Közélet

2013.11.19. 08:09

A közmunkások kitakarították a Fürdő szálló épületét is

Címkék#Esztergom

Esztergomban a közhasznú munkások kimagaslóan aktív szerepet kaptak a közterületek, a hulladékgyűjtők, a szelektív gyűjtőszigetek körülötti területek tisztán tartásában, a zöldfelületek gondozásában, a még önkormányzati tulajdonban maradt intézmények takarításában.

F. K.

Olyan elmaradhatatlan munkákról van szó, amelyek elvégzésére az önkormányzati képviselő-testület egyértelmű szándékai ellenére sem jutott  – nem jut – megfelelő nagyságú pénzügyi keret ebben az esztendőben.

A területileg illetékes munkaügyi központ munkatársainak szervezésében érkezett meg a nagyon fontos segítség Esztergomba. A központ szervezésében és fizetésével ténykedők a polgármesteri hivatal munkatársainak irányításával folyamatosan úgymond a terepen vannak. Így jut segítség a még városi kézben maradt intézményekbe – óvodák, bölcsőde, sportcsarnok –, kicsit tisztábbak, gondozottak lehetnek a város közterületei.

A közmunkások rendbe tették az elhanyagolt állapotú, volt Granvisus gyárban lévő önkormányzati raktárt, illetve az itteni udvart. Kitakarították a romos Fürdő szálló épületét, a palánk mögötti részt előkészítették arra, hogy az ingatlan tavasszal jobb látványt nyújtson a városba érkező vendégek számára.

A csapat öt tagja a várost járva figyeli, feljegyzi az azonnali intézkedést követelő eseményeket, például az útbeszakadást, a kidőlt táblákat, a letört faágakat, az illegálisan elhelyezett hulladékokat. Ezekről minden nap jelentést tesznek a hivatalban, így a korábbiaknál gyorsabban lehet intézkedni. Szintén a közmunkások ötfős csoportjának segítségével értesül a polgármesteri hivatal a lámpaoszlopokról eltűnt kandeláberajtókról, gyorsan lehet intézkedni a veszélyes állapot megszüntetéséről. Ez a csapat jelzi azt is, ha valahol eldugult a közüzemű csatornahálózat.

Kedvező hír az esztergomiaknak, illetve a város sorsára odafigyelőknek, hogy az eddig a településen ténykedő harminc közmunkás létszáma ettől a hónaptól a téli közmunka program keretében a duplájára emelkedhetett. Ötfős csoportok járják a várost, ahol szemetet, zöldhulladékot találnak, azonnal munkához látnak. Az újonnan felvett közmunkások novembertől márciusig képzésben részesülnek, ez is növeli esélyüket arra, hogy munkahelyet találjanak a munkaerőpiacon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!