Közélet

2013.09.21. 13:12

Vándormuzsika, táncház és mozi napja

Címkék#oroszlány

Először és hagyományteremtő céllal csatlakozott Oroszlány a gyermekek világnapja alkalmából rendezett programokhoz. Az ötlet Szládovicsné Móri Ildikót, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ munkatársát dicséri.

W. Zs.

 A főtéri rendezvény sikeréhez az oroszlányi szociális szolgálat, a Nyugdíjas Értelmiségi Klub, Papp Péter alpolgármester vendéglője és Baranya István vállalkozó járult hozzá. Így, Danis Lídia színművész, Gulyás László vándormuzsikus szórakoztatta a gyermekeket, majd a kisbéri Szabó Tibor varázsolt a térre táncházat.

Az eseményen többek között a Hemo Musical Stúdió előadói is felléptek majd a tér gyermekei közösen énekelték el Halász Judit „Mit tehetnék érted?” című dalát. A szervezők néhány  meglepetést még tartogattak: az apróságoknak sütöttek palacsintát, kívánság lufikat engedtek fel az égbe és az Epic című mese-mozira hívtak. A gyermekek órarendtartót is készíthettek és karkötőt fűzhettek az intézményben.

A világnapot 1954 óta az UNICEF kezdeményezésére szeptember 20-án tartjuk, elsősorban a fejlődő országok gyermekeinek támogatására. E napon felhívást intéznek a világ országaihoz annak érdekében, hogy támogassák és védelmezzék a gyermekek 1959. évi ENSZ-deklarációban megfogalmazott jogait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!