Közélet

2013.09.30. 06:31

Oroszlányban és Tatabányán az MSZP, Esztergomban az Együtt-PM állít jelöltet

Szilágyi László országgyűlési képviselő, a Párbeszéd Magyarország képviseletében volt jelen; Kónya Péter a Szolidaritás Mozgalom alapítójaként, az Együtt 2014 PM pártszövetség társelnökeként; és Cseke Gyula az 1-es számú választási körzet elnökeként tájékoztatta a sajtó képviselőit Oroszlányban a kormányváltás érdekében tett lépésekről.

W.Zs.

Kónya Péter az elmúlt hét bajai időközi választását és az alkotmánybíróság nyugdíjas társadalmat érintő döntését taglalta. Mint mondta, államcéllá tették a szociális jogok védelmét. – Ez azt jelenti – fogalmazott – hogy a jövőben bármelyik kormány hozzányúlhat a szolgálati-, a korkedvezményes- és korengedményes nyugdíjakhoz.

– Két nagy lépést tettünk a kormányváltás érdekében – vette át a szót Szilágyi – eljöttünk az LMP-ből és alapítottunk egy új pártot, Párbeszéd Magyarországért néven. Szövetségre léptünk egy másik párttal, amellyel közösen választási megállapodást kötöttünk az MSZP-vel.

– Minden körzetben egyetlen ellenzéki jelöltet szeretnénk – mondta Szilágyi. – A megye három választókörzetéből, Oroszlányban és Tatabányán az MSZP állít jelöltet, Esztergomban mi.

W.Zs. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!