Közélet

2013.09.24. 09:40

Esztergom: Meggyes Tamás és a Fidesz-frakció is visszavonul

A 2014-es választásokon jelenlegi Fidesz-frakció egyik tagja sem jelölteti magát, Meggyes Tamás volt polgármester pedig visszavonul a közéletből. Steindl Balázs frakcióvezető eddig nem tudott a visszavonulásról.

kemma.hu/magyarhirlap.hu

- Meggyes Tamás népszerűtlensége ráhúzódott az esztergomi Fidesz-frakcióra és a pártra, ezt belátva és ennek következményeit elfogadva Meggyes Tamás kiszáll a közéletből, és a jelenlegi frakció egyetlen tagja sem jelölteti magát újra a következő önkormányzati választáson – mondta el a Magyar Hírlapnak György Róbert, a párt helyi szervezetének új elnöke.

Mivel az esztergomi kereszténydemokraták is Meggyes miatt távolodtak el tőlük, most lehetővé vált, hogy a polgári jobboldal újra együttműködjön: létrejön a Szövetség Esztergomért Összefogás. A két párt esztergomi szervezete stratégiai megállapodást is kötött.

– Eddig nem tudtam róla, hogy nem indulok a következő önkormányzati választáson – mondta el érdeklődésünkre Steindl Balázs (Fidesz), az esztergomi önkormányzatban töbségben lévő frakció vezetője.

– A következő év nyaráig egészen biztosan részese leszek Esztergom közéletének. Nagyon sok még a nyitott kérdés, a feladat a város életében. A válaszok megfogalmazásában, a feladatok megoldásában tevékenyen részt fogok venni – jelentette ki Meggyes Tamás.

Meggyes Tamás 10 évig volt Esztergom polgármestere, 2010-ben a független színekben, de az ellenzéki pártok támogatásával induló Tétényi Éva kétharmados többséget szerzett a 2010-es önkormányzati választásokon, így ő lett a város polgármestere. A testület kétharmados többségét ugyanakkor a Fidesz-KDNP jelöltjei adták, és adják azóta is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!