Közélet

2013.09.23. 15:45

Babaprojekt indul! - Vélemény

"Józan életű, megfontolt, családcentrikus, egyetemista, diákhiteles páromat keresem, 18-25 év között Budapesten és környékén. Jelige: mindkettőnknek jó lesz!"

Szűr Annamária

A jövőben, hála a kormány legújabb törekvéseinek, talán elszaporodnak az ehhez hasonló párkereső hirdetések, hiszen a legújabb (megszellőztetett) hírek szerint a költségtérítéshez Diákhitel 2-t felvevő nők (lányok?) esetében gyerekenként 30 százalékkal, a harmadik gyerek után nullára csökkenne a visszafizetési kötelezettség, míg a Diákhitel 1-et (csak úgy?) felvevő hölgyeknek 200 ezer forint csökkentést hozna egy gyerek a (kollégiumi) konyhára. A kispapák esetében feleekkora lenne a támogatás.

Mint egyik szerelmes keze a másikéba, úgy illik ez a terv a nemzeti párválasztós kezdeményezéshez. Ha jövőre is terveznek ilyen össznépi táncos mulatságokat, javaslom, hogy ott is legyenek megkülönböztető jelzések a diákhiteleseknek. Elvégre a közös célok, gondolkodásmód nem elhanyagolható egy párkapcsolatnál.

Fontos a felelősségteljes gondolkodás, és mi más lenne felelősségteljesebb, mintha valaki az egyetemi évei alatt gyereket vállalna (ezzel megkönnyítve mind a tanulást, mind a munkaerő-piacra történő betagozódást) csak azért, hogy ne kelljen diákhitelt fizetnie. Nem kétlem, hogy a gyermek áldás, akár fiatal, egyetemista korban is, de nem vagyok benne biztos, hogy az ilyen intézkedések után tényleg többen vetik magukat egymás karjaiba (védekezés nélkül).

Értem én a kormányzati gesztust, de a megélhetési gyerekszülés helyett jobb lenne, ha a fiatal korosztály elhinné: becsületben, (lét)biztonságban, szépen, itthon is felnevelheti a gyermekét.

Szűr Annamária -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!