Közélet

2013.06.04. 11:16

Térfigyelő kamerát terveznek a játszótérre

A gyermekvédelemről és a gyámügyi tevékenységről szóló beszámolók voltak a képviselő-testület keddi ülésének főbb témái.

W. Zs.

 Utóbbi feladatkört az aljegyző és az igazgatási főelőadó végzi a településen, amely tavaly összesen 59 kiskorú rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt számlált. A gyámügyi feladatok ellátásában az oktatási-nevelési intézmények pedagógusai is segédkeznek, így az összefogásnak köszönhetően a veszélyeztetett családokat folyamatosan figyelemmel tudják kísérni.

Számokban ez így nyilvánul meg: az iskolában és az óvodában összesen 41 gyermek étkezik, közülük 21-en térítésmentesen, 7-en pedig 50 százalékos kedvezménnyel. Hat veszélyeztetett kiskorút tartanak nyilván, akiket védelembe is vettek.

Ezek után a héten induló rendezvénytér tereprendezését is megvitatták a képviselők, azért hogy az augusztusi falunapra megújult közösségi terület várja a település lakóit. Az ott lévő játszótér használatával kapcsolatban több probléma is elhangzott. Megoldásként használati szabályzatot dolgoz ki a grémium, kerítéssel védik majd a játszóeszközöket, valamint egy tervezett térfigyelő kamera is segít felderíteni a rongálók kilétét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!