Közélet

2013.06.20. 14:57

Nyári diákmunka önkormányzatoknál

A Nemzetgazdasági Minisztérium irányításával a megyei kormányhivatal munkaügyi központja „A nyári diákmunka elősegítése” elnevezéssel munkaerő-piaci programot indít folyamatos nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkező, 16-25 év közötti tanulók számára az iskolai szünetben.

Kemma.hu

A fiatalok lakóhelye szerinti munkaügyi központ kirendeltségei várják a nyári munkára jelentkezőket, ahol további tájékoztatást kapnak. A regisztrációt követően a diákokat az önkormányzatoknál vagy azok teljes tulajdonú intézményeinél foglalkoztatják. A jelentkezés alkalmával feltétlenül hozzák magukkal  személyi igazolványunkat és lakcímkártyájukat, továbbá szükséges vagy iskolalátogatási igazolás, vagy a diákigazolvány bemutatása.

A programba bekapcsolódó, munkalehetőséget biztosító önkormányzatok jelentkezését, munkaerő-igényeit továbbra is várják a kirendeltségeken. A munkaviszony ideje maximum két hónapig terjedhet, legalább négyórás foglalkoztatásban. A foglalkoztatáshoz a munkáltatók támogatását igényelhetnek. Az illetékes kirendeltségek keddenként 8–16 óra között, hétfőn, szerdán és csütörtökön 14–16 óra, pénteken 12–14 óra között várják a diákokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!