Közélet

2013.03.22. 16:03

Tatabányán is gyűjtik az aláírást a rezsicsökkentésért

Tatabányán is elkezdte gyűjteni a Fidesz az aláírásokat, hogy bizonyítsák, a rezsicsökkentést a magyar családok akarják.

Barlangi Gergő

Az országos politikai történések egyik legismertebbikének helyi leképzéseként pénteken Tatabányán is megkezdődött a kormánypártok rezsicsökkentéssel kapcsolatos aláírásgyűjtési akciója. Mindezt megelőzte Schmidt Csaba e témában tartott sajtótájékoztatója. A megyeszékhely polgármestere úgy vélekedett, "nem a kormány, nem is a Fidesz, hanem a magyar családok ügyéről van szó". - Kül- és belföldről egyaránt folyamatos támadások érték a közüzemi díjak tíz százalékos mérséklését, ezért is lényeges, hogy az emberek határozott véleményt nyilvánítsanak a témában - hangsúlyozta a politikus.

- Szükség van arra, hogy begyűjtsük a támogató aláírásokat azoktól, akik egyetértenek a céljainkkal - ezt már Czunyiné dr. Bertalan Judit jelentette ki az Edutus Főiskola előtt. A kormánymegbízott - aki hetedmagával állt a sajtó képviselői elé - a szocialista éra prominenseit bírálta. Mint mondta: a Gyurcsány-, valamint a Bajnai-kormány idején a rezsiköltségek megháromszorozódtak.

- Látható, hogy az energiacégek kérésére, indítványára a bíróság úgy döntött, a vállalatoknak van igazuk. Mi azonban úgy gondoljuk, az embereknek van igazuk - szögezte le a kormánymegbízott. Dr. Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár ekként összegzett: "a kormányzat ezúttal is jó úton jár".

Azonos véleményen volt vele Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, Takács Károly, Oroszlány, Schmidt Csaba, Tatabánya, Michl József, Tata, valamint dr. Molnár Attila, Komárom polgármestere. Ők mindannyian jelenlétükkel, egységes kiállással adtak nyomatékot az elhangzottaknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!