Közélet

2013.03.15. 08:54

Már a tatai katonákat is bevetették

Címkék#Tata

Többek közt a tatai dandárt is bevetették az ítéletidő miatt a honvédelem.hu tájékoztatása szerint.

kemma.hu

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái aktívan részt vesznek a hó miatt kialakult közlekedési helyzet felszámolásában.
Az alakulat jelenleg 5db T-72-es harcjárművel és egy VT-72-es vontató lánctalpas járművel vesz részt a mentési munkálatokban. A harcjárművek Győr, Komárom és Bokod, Pusztavám irányában indultam menteni.

A honvédelem.hu tájékoztatása szerint katasztrófavédelmi operatív törzs lánctalpas technikai eszközök bevetését rendelte el – tájékoztatta honlapunkat Tabiné Darabos Anna őrnagy, kommunikációs tiszt. Összesen hat darab lánctalpas technikai eszköz indul útra a következő egy órán belül Győr-Moson-Sopron, Veszprém, illetve Komárom-Esztergom megyékben.

„T-72-es harckocsik segítenek az elakadt járművek mentésében, míg a PTSZ harcjárművek főként a hóban ragadt emberek szállítására alkalmasa” – mondta az MH ÖHP kommunikációs tisztje.

Magyar Honvédség alakulatai közül jelenleg az MH 43. Nagysándor József Híradó- és Vezetéstámogató Ezred, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj, az MH Bakony Harckiképző Központ, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, az MH 25. Klapka György Lövészdandár, az MH 54. Veszprém Radarezred, valamint az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred vesz részt a katasztrófahelyzet felszámolásában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!