Közélet

2013.03.03. 16:25

Egészségház épül Almásfüzitőn

Hatvan millió forintból épít egészségházat az almásfüzitői önkormányzat a régi óvoda épületében.

Hajnal D.

Az almásfüzitői grémium a 315 millió forintos bevételi főösszeg mellé közel 600 millió forintos kiadást rendelt, a különbözetet pedig a tartalékokból fedezték, így kiegyensúlyozott költségvetés tudtak készíteni. Az iparűzési adó tekintetében hasonló bevételekkel számoltak mint az előző években. Almásfüzitőn a korábban meglévő termelő egységek állják a sarat, sÕt, új betelepülÕk is várhatóak, egy társaság az év közepétől kezdi meg a termelését. A település képviselői már korábban elhatározták, hogy a lakosságot tehermentesítik, ezért semmilyen adóemelést nem érvényesítettek. A kommunális adó vonatkozásában, a szemétszállítási díjat is átvállalta az önkormányzat.

A költségvetést legnagyobb tétele az intézmények működtetésére szánt kiadás. Almásfüzitő megtartotta iskoláját vállalva annak működtetését. A pedagógusi állományról az állam, a technikai személyzetről helyben gondoskodnak. Az önkormányzat nagy beruházásba fogott, miután a település régi lakótelepi részén található óvodai épületből egészségházat építenek, ahol központosítják az egészségügyi szolgáltatásokat.  Helyet kap itt a fogorvos, a háziorvos, a védőnő és valamennyi szociális alapellátás, az idősek számára pedig klubhelyiséget alakítanak ki. A beruházási elképzelést saját forrásaiból, mintegy hatvan millió forintból valósítják meg, a létesítményt várhatóan már nyár elején átadják. A tavalyi  esztendő  nagy eredménye az Azaum, a római kori tábor, melyet idén még több programmal töltenek meg, hogy híre messzire szálljon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!