2012.12.09. 19:19
Kolbász kanyargott mindenütt Ácson
A disznóknak semmi esélyük sem volt, miután feldolgozói nehezebbek, mint az áldozatok, viccelődött az ácsi hentescsapat vezetője, Böde Ferenc, a valóban tekintélyt parancsoló termetű böllér vasárnap, a kastélyparti disznóvágáson.
Egy helyi cég által felajánlott két hízót szinte teljesen feldolgozták, így készült kolbász, véres és májas hurka, Szalai Bálint sütőtudományának köszönhetően pedig pecsenye és borsos tokány.
A mintegy nyolcvan kilogramm sült kolbászból és a disznótorosból minden korán kelő falatozhatott, sőt, még a délutáni adventi vásárra érkezőknek is jutott kóstoló a forralt bor és gesztenye mellett. A kolbász receptje titokban maradt, erről csupán annyi volt tudható, hogy tavaly is bevált. A jó hangulatú társaság a disznós munkálatok idején dacolt a csontig hatoló hideggel, szerencséjükre, a forralt bornak is jutott még egy üst.