Közélet

2012.12.09. 19:19

Kolbász kanyargott mindenütt Ácson

Címkék#Ács

A disznóknak semmi esélyük sem volt, miután feldolgozói nehezebbek, mint az áldozatok, viccelődött az ácsi hentescsapat vezetője, Böde Ferenc, a valóban tekintélyt parancsoló termetű böllér vasárnap, a kastélyparti disznóvágáson.

H. D.

 A művelődési ház hátsó udvarán felállított sátorban már reggel héttől megkezdték a munkát, mintegy harminc fős tábor serénykedett a finom falatok reményében. Miközben szorgosan igyekezett a kolbászhús a bélbe, a böllér azt is elárulja, hogy a második városi disznóvágáson két százötven kilós áldozat bánta a kés élét.

Egy helyi cég által felajánlott két hízót szinte teljesen feldolgozták, így készült kolbász, véres és májas hurka, Szalai Bálint sütőtudományának köszönhetően pedig pecsenye és borsos tokány.

A mintegy nyolcvan kilogramm sült kolbászból és a disznótorosból minden korán kelő falatozhatott, sőt, még a délutáni adventi vásárra érkezőknek is jutott kóstoló a forralt bor és gesztenye mellett. A kolbász receptje titokban maradt, erről csupán annyi volt tudható, hogy tavaly is bevált. A jó hangulatú társaság a disznós munkálatok idején dacolt a csontig hatoló hideggel, szerencséjükre, a forralt bornak is jutott még egy üst.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!