Közélet

2012.12.14. 05:57

Készüljünk együtt a karácsonyra!

Az ünnepvárás jegyében minden nap egy dal, egy idézet és egy recept a kemma.hu-n.

kemma.hu

Küszöbön áll a nap, az az egyetlen egy nap az évben, mely hivatalosan is a szereteté. Háromszázhatvanöt nap közül háromszázhatvannégy a gondjaidé, a céljaidé, munkádé, és a szereteté csupán egyetlen egy, s annak is az estéje egyedül. Pedig hidd el, Ismeretlen Olvasó, fordítva kellene legyen. Háromszázhatvannégy nap a szereteté, s egyetlen csak a többi dolgoké, s még annak is elég az estéje.

Wass Albert

Mandulás pisztráng
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
4 db 20-22 dkg-os pisztráng
10 dkg héjazott mandula
2-3 evőkanál vaj
2-3 evőkanál olaj
zsemlemorzsa
darált mandula
1 nagyobb citrom
petrezselyem

1-1,5 kg burgonya
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, citrommal bedörzsöljük, sütés előtt 10-15 perccel sózzuk, majd zsemlyemorzsában /ha van, kevés darált mandulatát is tehetünk bele/ megforgatjuk.
A jól felforrósított serpenyőbe beletesszük a vajat és az olajat, amit ismét jól felforrósítunk. Ebben sütjük meg először a mandulát, majd a készre főzött, negyedelt és leszárított burgonyát. Végül a jó forró vajas-olajos keverékben sütjük meg a hal mindkét oldalát /ez kb. 7-8, és a másik oldalon 5-6 perc/.
Tálaláskor petrezselyemzölddel díszítjük.

Wass Albert

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!