2012.12.17. 06:05
Készüljünk együtt a karácsonyra!
Az ünnepvárás jegyében minden nap egy dal, egy idézet és egy recept a kemma.hu-n.
A szenteste! Karácsony! Micsoda édes zengésű szavak! Hogy megtelik a szív a rájuk való visszaemlékezésben!
Gyermekkoromra gondolok s arra a sok szép karácsonyestre, amit családom körében eltöltöttem, a viaszgyertyák fényére, a kis csilingelő csengőre, a fenyő pompás illatára, boldog, gyermeki örömömre.
De más karácsonyesték emléke sem mosódhatik el emlékeimben, olyanoké, melyekből hiányzott minden vígság, boldogság, de amelyek mégis - mindennek dacára is, megtartották varázslatos szépségüket.
Karl May
Rozmaringos-sörös pulykasült
Elkészítési idő: több mint 90 perc
Hozzávalók:
2 pulyka felsőcomb (csont nélkül)
só
bors
rozmaring
grill fűszerkeverék
1 kis fej fokhagyma
füstölt szalonna
bacon
sör
Elkészítés:
A pulykacombokat befűszerezzük kevés sóval, borssal, rozmaringgal és jócskán a grill fűszerrel,
megspékeljük fokhagymával és füstölt szalonnaszeletekkel. 2-3 órát hűtőben állni hagyjuk, hogy a fűszerek a hússal összeérjenek.
Tepsibe rakjuk, majd az egészet betakarjuk baconszeletekkel. Nyakon öntjük 1 üveg sörrel, letakarjuk fóliával, így sütjük közepes lángon (180 fok) 50 percig.
Ezután levesszük a fóliát, és további 30 percig sütjük, miközben sörrel locsolgatjuk. Ropogósra, pirosra sütjük.
Sült krumplival, párolt rizzsel, illetve a reformkonyha híveinek zöldkörettel vagy könnyű salátával tálalhatjuk.
Gyermekkoromra gondolok s arra a sok szép karácsonyestre, amit családom körében eltöltöttem, a viaszgyertyák fényére, a kis csilingelő csengőre, a fenyő pompás illatára, boldog, gyermeki örömömre.
De más karácsonyesték emléke sem mosódhatik el emlékeimben, olyanoké, melyekből hiányzott minden vígság, boldogság, de amelyek mégis - mindennek dacára is, megtartották varázslatos szépségüket.
Karl May -->