Közélet

2012.09.07. 12:14

Önállósodik a KDNP Esztergomban

Esztergomban a KDNP megkezdte a felkészülést a 2014-es választásokra, és mind a tíz körzetben önálló jelölteket indít.

MTI

A párt márciusban megválasztott városi elnöke, Révfalvi Gergely pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Esztergomban nincs Fidesz-KDNP-szövetség.

Újfent leszögezte: a képviselő-testület fideszes csoportja sem használhatja a Fidesz-KDNP-frakció megnevezést, mivel a képviselők között nincs kereszténydemokrata politikus, a jelenlegi fideszes képviselőket pedig a KDNP nem jelölte.

Az elnöke hozzátette, hogy kereszténydemokraták esztergomi szervezete morálisan elítéli, és egyben elhatárolódik a független Tétényi Éva polgármester és a fideszes többségű képviselő-testület által együttesen végzett "közösségromboló politikától", és azt mindkét fél részéről a közhatalommal való visszaélésnek minősíti.

- A helyi KDNP nem vallási csoportosulás, hanem a helyi politikai akaratképzés része, amely közéleti tevékenységét nem a problémák mélyítésére, hanem azok megoldására összpontosítja, a keresztény értékek figyelembe vételével, javító szándékkal - fogalmazott Révfalvi Gergely.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!