Közélet

2012.09.07. 10:55

Esztör Napok Esztergomban

Címkék#Esztergom

A Magyar Nemzeti Múzeum esztergomi vármúzeumának lovagtermében a régió képzőművészei által felajánlott alkotásokból jótékony célú árverést tartottak, így támogatva az Esztergomi Történelmi Napokat, vagyis az Esztör Napokat.

F. K.

 A felajánlott műtárgyak eredeti értékükhöz képest töredékáron kerültek kikiáltásra. Brassai Gabriella, illetve Lábik János két-két, illetve Funk Péter, Bangó Miklós egy-egy alkotása összesen 129 ezer forint bevételt hozott.

A szombati, illetve a vasárnapi török Esztör napok keretében az érdeklődők többek közt őrségváltást, török díszfegyverek kiállítását, fegyverbemutatót, csatát és gyermekelőadások sorát tekinthetnek meg. A törökök a két nap alatt kétszer is megpróbálják majd bevenni a várat.

A szombati nyitányként 10 órakor a Széchenyi térről a Bethlen Gábor Hagyományőrség csapata és a Pálffy Kompánia díszes középkori ruhákban vonul fel a várba. Délelőtt a gyerekek a MASZK Bábszínház előadásában a Furfangos csudadoktorok című bábelőadást nézhetik meg. Napközben íjászverseny, fegyverbemutató, délután a Kecskés együttes várja az érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!