Közélet

2012.09.09. 13:28

A nyári napközinek van jövője Nyergesen is

Az öt különböző időpontban szervezett, egy-egy hétig tartó nyári napközis foglalkozásokon összesen hatvan tanuló vett részt június 18-tól augusztus 3-ig.

F. K.

Többek közt ez derült ki abból a beszámolóból, amelyet Nagy Sándor önkormányzati intézményi referens készített a képviselő-testület legutóbbi ülésére. A legtöbb gyerek – huszonhárom – július 9–13. között érkezett reggelente a Kernstok Károly Általános Iskola központi épületébe. Az utolsó héten viszont már csak három vakációzó diákról szólt a hétköznapok története.

A programok sorában a városi Alkotóház kézműves foglalkozásokat, a Magyar Vöröskereszt helyi csoportja játékbörzét szervezett, várták a gyerekeket a művelődési központ gyermekkönyvtárában, a tanuszodában, a mentőállomáson, előadásokat tartott a Pinocchio Bábcsoport. Ebédelni egy Duna-parti vendéglőbe sétáltak el a csoportok.

– Az időjárás megengedte szabadtéri programok szervezését is. Megkönnyítette a munkát, hogy az idén a korábbinál több pedagógus vett részt  a felügyeletben. A nyári napközinek van létjogosultsága. A következő előkészítésénél célszerű lenne tájékozódni a közeli települések hasonló szervező munkájáról – jelezte Nagy Sándor. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!