Közélet

2012.09.24. 15:05

A hajdani iskolából öregek otthona is lehetne

Egykor két iskola is volt Ácsteszéren, ma viszont mindkét épület üresen áll. A falu most hasznosítaná az ingatlanokat.

Palásti Péter

A község országszerte legismertebb szülötte, Táncsics Mihály még lakóhelyén sajátíthatta el az írás, az olvasás és a számolás tudományát hajdani tanítójától, ám a településen élő mai gyerekeknek erre nincs lehetőségük.

Pedig két iskolaépület is található Ácsteszér központjában, de mindkettő üres. Pontosabban az egyikben még rendszeresen találkoznak egymással a jól működő nyugdíjas klub tagjai, a másik ajtaját pedig újra nem fogja kinyitni senki, mihelyt átadják a szépen felújított művelődési házat. Annak átépítése alatt ugyanis a régi iskolában tartották a kultúrházi programokat.

Lunk György polgármestertől a napokban megtudtuk, hogy az önkormányzat határozata szerint mindkét régi épület karbantartásáról gondoskodni fognak, mert szeretnék azokat hasznosítani. Leginkább oktatási intézményként, bár ennek egyelőre kicsi az esélye, hiszen a gyereklétszám náluk sem nő. Sőt! Inkább csökken. Ennek ellenére – hosszabb távon gondolkodva – nem mondanak le róla.

Mint ahogy arról sem, hogy az óvoda melletti öreg-iskolából esetleg öregek otthona legyen. Ennek megvalósítása iránt egy vállalkozás már érdeklődött, de visszaléptek. Most újabb, még kedvezőbb ajánlatokra várnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!