Közélet

2012.08.11. 19:50

Több ezer lóerő a Monostori erődben

A hétvégén tartják a XI. Komáromi Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivált Komáromban, a Monostori Erődben.

Kemma.hu

Egyre inkább hatalmába keríti Komáromot az amerikai szabadságérzés. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a több ezer látogató, aki a Monostori erődben megrendezett XI. Komáromi nemzetközi amerikai autó fesztivált választotta hétvégi programként.

A sofőrök erre a három napra 1300 monstrum motorját izzítják, amik közt szlovák, olasz, lengyel és orosz rendszám is akad szép számmal. A szervezők szombaton autóbemutatóval, gumifüstöléssel kedveskedtek, mialatt dübörgött a rock & roll és a rockabilly. A dudaszót és fékcsikorgást egy percig sem nélkülöző autókonvoj legtöbb tagja - egy rózsaszín Cadillac anyósülésén személyesen Elvis Presleyvel - padlóig nyomott gázpedállal, amerikai lobogók alatt vonult végig a városon.

A rövidebb időre feltorlódott kocsisor közepette egy eredeti Ford T-model pöfékelt, egy amerikai tervezésű, ír gyártmány a DeLorean, a Vissza a jövőbe című trilógia időjárműve is hallatott magáról. A család apraja-nagyja talált itt kedvére való elfoglaltságot. Az érdeklődők hatalmas kivetítőn szurkolhattak olimpikonjainkért, másutt driftpálya fokozta az adrenalint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!