Közélet

2012.08.02. 14:52

Péntektől elrendelik a hőségriadót

Az országos tisztifőorvos a várható kánikula miatt péntek 0 órától várhatan kedd éjfélig másodfokú hőségriadót rendelt el.

Kemma.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint igen meleg és száraz idő várható a következő napokban. A tartós, több napon át tartó kánikulára elsősorban az ország déli, délkeleti felén számítunk. Ezért augusztus 3. 0 órától augusztus 7. 24 óráig II. fokú hőségriasztást rendel el az országos tisztifőorvos.

Csütörtökön 25, pénteken és szombaton 25, 26 fok körül alakul a középhőmérséklet. Főként északnyugaton és az Északi-középhegységben maradhat 25 fok alatt az átlaghőmérséklet. Vasárnap már határozottabban erősödik a nappali felmelegedés. Hétfőn tetőzik a hőség (27 és 30 fok közötti középhőmérséklettel. Az ország nagyobb részén még kedden is 30 fok feletti csúcshőmérséklet várható és a középhőmérséklet délkeleten még elérheti a 27 fokot. Enyhülést a kedden érkező hidegfront hozhat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal kéri az ország lakosságát és a hazánkban tartózkodókat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot. 11.00-15.00 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!