Közélet

2012.08.04. 10:59

Művészeti tábor, testvérvárosi vendégekkel

Címkék#Tata

A héten benépesült Tatán a Menner Bernát Zeneiskola több terme, valamint a Bláthy Ottó Kollégium épülete. A már tizedszer megszervezett Tehetséggondozó Művészeti Tábor résztvevői neves képző- és iparművészek irányításával képezhették tovább magukat.

K. T. J.

Nem csak Tatáról, hanem testvértelepülésekről, Szovátáról, Szőgyénből és Magyarkanizsáról is érkeztek tanárok, diákok.

A legnagyobb munkának az a közös alkotás számít, amelyhez - Kóthay Péter, Sulyok Teréz, Molnos Ferenc és Baracska Árpád - festőművészek vezetésével  minden táborozó hozzátett valamit. A  több mint öt négyzetméteres panno (táblakép) a résztvevők képviselte négy település egy-egy jellegzetes épületét ábrázolja. Ezek a következők: Gólyatorony (Szováta), városháza (Magyarkanizsa), templom (Szőgyén) és Harangláb (Tata).

Az ábrázolás  meseszerű, a zenéhez kapcsolódó motívumok, a magyarságot összekötő szimbólumok is fellelhetőek a képen.
Az oktató művészek mellett a város vezetők közül Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester is figyelemmel kísérte a mű elkészültét, sőt ő maga is hozzátett néhány ecsetvonásnyit.

A táborzáró ma 14 órakor lesz a Menner Bernát Zeneiskolában, ahol kiállítják az elkészült műveket, köztük az óriás méretű pannot is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!