Közélet

2012.04.16. 19:31

Nyugdíjasaik klubja a legfiatalabb szervezet

Címkék#Ácsteszér

Ácsteszér legfiatalabb civil szervezete a nyugdíjasok klubja, amelynek vezetőjével, Liebmann Károlynével beszélgettünk.

P. P.

Mikor, s miért alakultak?
– Tavaly tavasszal határoztuk el a klub létrehozását, de még nem ünnepeltük meg első születésnapunkat. Csaknem húszan voltunk alapítók, s azóta a bekövetkezett személyi változások ellenére ma is nagyjából ugyanannyian vagyunk. Elsődleges célunk a korosztályi alapon történő közösségépítés volt, no meg az is, hogy példát mutassunk a fiataloknak.

– Sikerült?
– Abból a szempontból biztos, hogy most már van egy hely, ahol rendszeresen össze tudunk jönni, jókat beszélgetünk és közben remekül érezzük magunkat. Annak ellenére, hogy csak a régi nóta szerint igaz az, hogy „Havi kétszáz pengő fix-szel az ember könnyen viccel.” Nálunk is kétszáz a tagdíj havonta, de forintban, s a mai árfolyamon. Márpedig ennyi pénzből nem sok mindenre telik.

– Támogatóik nincsenek?
– Egyelőre nem is kértünk senkitől semmit. Igyekszünk teljes egészében önellátóak lenni. Eddig sikerült. Sokat számított, hogy például a falunapon palacsintákat sütöttünk, s annak tiszta hasznát is betettük a közös kasszába. Később ezt az összeget is felhasználtuk úgy, hogy támogatást adtunk belőle mindenkinek Kálmán Imre: Cirkuszhercegnő című operettje megtekintéséhez, amire Kisbéren nyílt lehetőségünk.

– Milyen terveik vannak?
– A közeljövőben szervezünk egy kirándulást az Ácsteszér és Réde közötti Sátor-rétre, később pedig, ha majd több lesz a pénzünk, elmegyünk a fővárosba éppúgy, mint Esztergomba, de Zircet is megnéznénk.

További ácsteszéri hírek a 24 Óra keddi számában.
Fizessen elő a megye napilapjára, mert a 24 Óra önnek is jár!

P. P. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!