Közélet

2012.04.09. 16:56

Kitakarították az ácsi utakat, erdőket

Címkék#Ács

Ács önkormányzata a húsvéti ünnepek előtti héten tavaszi nagytakarításra invitálta a lakókat, hogy együttes munkával kitakarítsák a települést.

H. D.

Három napon keresztül folyt a szemétszedés, az akcióban a város polgármesteri hivatalának munkatársai, az Ács Városfejlesztési és Közszolgáltatási Kft., a város diákjai és pedagógusai teljes létszámban, valamint a Concó Menti Vadásztársaság tagjai ragadtak kesztyűt és zsákot.

A város teljes belterülete és külterületének körülbelül 18 kilométer hosszú fő útja és dűlő útjai mentén összesen 340 darab szemetes zsákot, és két traktor pótkocsit töltöttek meg színültig, azaz körülbelül 42 köbméter „eltévesztett helyre” dobott szemetet szedtek össze az összefogással. Egy évvel ezelőtt 82 tonna szemét elszállítására nyert pályázatot az önkormányzat, most az önkéntesek munkájának „gyümölcsét” a GyőrSzol Zrt. szállította el.

- Sikernek könyvelhető el, hogy a tavalyi évhez képest kevesebb szeméttel találkozhattak önkénteseink, sajnálattal tapasztaltuk azonban, hogy még budapesti levelet is „idáig fúj el a szél” – magyarázta Rohonczi Fruzsina igazgatási ügyintéző.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!