Közélet

2012.04.09. 17:21

Kerekesszékkel utazik el az ötkarikás játékokra

Nem mindennapi teljesítményt ért el már eddig is a macedón Mile Stojkoski. A mozgássérült férfi harmadik olimpiájára megy el kerekesszékkel. Tata mellett találkoztunk vele.

Kiss T. József

Hatalmas teljesítménye az, hogy már  két  korábbi ötkarikás játékon is ott volt Athénba és Pekingbe is kerekesszékével jutott el.

Megyénkben Tata határában találkoztunk vele. Az 1996 óta  baleset következtében mozgáskorlátozottá vált sportember mint mondta, a londoni olimpiát sem  akarja kihagyni. Napi 50-70 kilométert haladva a
tervei szerint július 27-én, a megnyitó napján  érkezik  az angol fővárosba. Március 15-én indult Macedóniából és tizenöt országot, köztük hazánkat is érintve teszi meg a  mintegy  3500 kilóméteres távot.Magányosan, de nem egyedül halad, kísérője Vladimir Pandowski segíti őt.

Magyarországi útja során több civil szervezet képviselőjével is találkozott.  Célja, felhívni a figyelmet a testi fogyatékkal élők gondjaira, igényeire. Tevékenységével segíteni, támogatni  fogja a fogyatékkal élőket. Egyúttal köszönetet szeretne mondani a magyar szervezeteknek és a macedón nagykövetségeknek, hogy segítették  útja létrejöttét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!