Közélet

2012.04.02. 12:24

Hűséges a Ho-Máhr a jól bevált márkához

Az 1994-ben alakult tatabányai családi vállalkozás, a Ho-Máhr Trans Kft. pénteken tíz, 153 lóerős Volkswagen Crafter típusú haszongépjárművet vehetett birtokba, amelyet a közelmúltban vásárolt meg a Porsche Inter Auto Hungaria Kft. hálózatába tartozó Porsche Tatabányától. Promóció

Hamburger Kinga

Péntek délután kigurult az a tíz Volkswagen Crafter típusú tehergépjármű a Porsche Tatabánya autócentrumából, amelyet a nemzetközi közúti áruszállítással és raktározással foglalkozó családi vállalkozás, a Ho-Máhr Trans Kft. vásárolt meg.

Ebből az apropóból rendezte az ünnepélyes keretek közötti flottaátadást a Porsche Tatabánya, azonban mindez nem véletlen, hiszen a Ho-Máhr Trans Kft. a legkiemeltebb haszongépjárműves partnerük.
A Porsche Hungaria megbízásából öten jelentek meg a rendezvényen, Kovács András, a Volkswagen haszongépjárművek márkaigazgatója, Markos László vevőszolgálati igazgató, Radnóti Zoltán, a Porsche Tatabánya igazgatója, Szászi Bálint területi képviselő valamint László Gyöngyi, a Porsche Bank nyugat-dunántúli régiójának területi vezetője. 

Radnóti Zoltán néhány szóban összefoglalta és megköszönte a bizalmat, hogy egy olyan cég választotta őket, amely a minőség iránt hasonlóan elkötelezett, mint a Porsche Inter Auto Hungaria hálózat. Majd úgy fogalmazott, akkor szokás ünnepelni, amikor elkezdődik vagy lezárul valami, azonban jelenleg pont együttműködésük derekán járnak, és reméli, hogy a szinergia tovább folytatódik közöttük.

A Porsche Hungaria valamint a Ho-Máhr Trans Kft. képviselői egy állófogadáson vettek részt a szalonban. Ez követően kézhez kapták az új Volkswagen Crafterek kulcsait, a szakemberek pedig ellátták a tulajdonosokat az autókkal kapcsolatos legfontosabb információkkal.
Az átadás után Radnóti Zoltánnal, a Porsche Tatabánya igazgatójával beszélgettünk a hét esztendeje megyeszékhelyünkön működő márkakereskedésről, a cég sokoldalúságáról, előnyeiről.

– Az autópiac jelenlegi állapota elég drasztikus, éppen ezért kimondottan hangsúlyos és kiemelt eseménynek véljük azt, amikor olyan erős flottákat tudunk értékesíteni az ügyfeleknek, mint amilyen ez az együttműködés – kezdte Radnóti Zoltán.

– Bár inkább folytatása a kooperációnknak, hiszen az első Volkswagen Craftert 2009-ben vette meg a vállalat, amiből azóta tizenöt fut a flottájukban.  Ha minden jól alakul, decemberig bezárólag még öt-tíz haszongépjárművet vehetnek birtokba, természetesen az autókhoz egyedi szervizszolgáltatást is nyújtunk.

A Volkswagen Crafterek nagy igénybevételnek vannak kitéve, évente két-háromszázezer kilométert tesznek meg, amely igazi fokmérője így a márkatípusnak. Nem véletlen ezért, hogy a Ho-Máhr Trans Kft. emellett döntött, ugyanis voltak tapasztalatai más márkával is, de mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket hosszú távon.
Mielőtt a szerződést megkötöttük velük, kipróbálták a tesztautót, ellenőrizték a fogyasztását, a komfortját, kényelmét, vezethetőségét. Mindent összevetve voksoltak mellettünk, egyedi rendelés alapján, az ő elképzeléseiknek megfelelően kapták kézhez most az autókat – magyarázta Radnóti Zoltán, majd szót ejtettünk arról, hogy maga a Porsche Tatabánya mi mindenben igyekszik az ügyfelek rendelkezésére állni.

– Országosan rengeteg autókereskedés zárt be az elmúlt időszakban, elindultunk tavalyelőtt körülbelül ezerkétszáz értékesítési pontról, ez ma már nyolcszázötvenre csökkent. Mi azt az irányt, tendenciát erősítjük – még a nehéz helyzet ellenére is –, hogy egy pontban igyekszünk minél szélesebb körű szolgáltatásokat biztosítani. Ez maga a Volkswagen konszern struktúrája – hangsúlyozta a vezető.

Az igazgató elmondta, a szolgáltatások teljes palettáját nyújtják itt a Porsche Tatabányánál, amely flottaértékesítési és -kezelési pont.
Három fő modell kategóriát kínálnak, a Volkswagent, a Volkswagen haszongépjárműveket és a Skoda márkát, illetve ezen autókat szervizelik, továbbá eredeti gyári tartozékokat forgalmaznak. Az árusított típusok mellett kereskedésük használt autók adásvételével is tevékenykedik, mint Weltautó márkakereskedés. Ezen kívül alkatrészeket, tartozékokat adnak el, garanciális és garanciaidőn túli javításokkal foglalkoznak, karbantartási és karosszéria-javítási munkálatokat is végeznek, de autókölcsönzésre is van lehetőség.

Kollégáik biztosítási tanácsokkal, hitelügyintézéssel, hozom-viszem szolgáltatással és a kárrendezéssel is vevőik kényelmét szolgálják.
– Ez adja az előnyünket, a rugalmasságunkat, de ha csak a banki hátteret nézzük, egy óriási privilégium, hogy nekünk nem kell forrásért folyamodni semmilyen más piacon található bankhoz, hanem mi a sajátunkkal dolgozunk, a Porsche Bankkal. Amelynek fő profilja az autófinanszírozás, vagyis a Porsche Pénzügyi Csoport komplex szolgáltatást nyújt.
A Porsche Biztosítási Alkusz segítségével magyarországi vezető biztosítók ajánlatai közül lehet kiválasztani a legkedvezőbb kötelező és casco biztosítást.

Van egyébként egy olyan kollégánk is, aki személyesen keresi fel a cégeket, személyre szabott flottaajánlatokkal. Ez egy új pozíció, ilyen nem volt a cégcsoportunkban sem, nem azt várjuk, hogy bejöjjenek a vevők, hanem mi megyünk az ügyfelekhez. A leendő és állandó partnereink megszólítása és kiszolgálása egy személyes, bizalmi kapcsolaton alapszik, ami az üzletpolitikánk része, és ezt igyekszünk ápolni és fenntartani – zárta gondolatait Radnóti Zoltán.

Honosi Mihály: A Volkswagen Crafter paraméterei maximálisan passzoltak az elképzeléseinkhez
A Ho-Máhr Trans Kft. egy családi vállalkozás, amelyet tizennyolc esztendővel ezelőtt alapítottak Tatabányán, fő tevékenységük a nemzetközi közúti áruszállítás és raktározás, a nemzetközi fuvarozást 2002-ben kezdték meg, előtte belföldi szállítmányozással foglalkoztak. A Tatabányai Ipari Parkban felépült iroda és raktárbázisukat 2009 szeptemberében vették birtokba. Honosi Mihály, a Ho-Máhr Trans Kft. ügyvezetője beszélt arról, miért is határoztak úgy, hogy tovább bővítik a gépjárműparkjukat.

– Három éve fontolgattuk, hogy egy másik, megbízhatóbb haszongépjármű típusra kell váltanunk, mint az eddig használt – mondta Honosi Mihály. – Elvittem kísérletképpen 2009-ben még egy hétpalettás Volkswagen Crafter típusú autót a Porsche Tatabányától. Négy-öt hónapig teszteltük a gépkocsivezetőkkel együtt, kedvezőek voltak a benyomásaink, ami a dinamikáját illeti, persze a szervizköltségeket is figyelembe kellett vennünk. Mivel a járműveink sokat mennek, tartanunk kell a határidőket – hiszen expressz fuvarozással foglalkozunk –, így két nagyon fontos feltételnek elengedhetetlen, hogy megfeleljenek: legyenek megbízhatóak, és fogyasszanak minél kevesebbet. Mindkét paraméter passzolt az elképzeléseinkhez, így akkor tizenöt darab Volkswagen Craftert vettünk, ebben az évben pedig további tíz 153 lóerős (120 kW-os) Crafter BlueMotion-modellel bővültünk. Természetesen fontosnak tartom, hogy saját magam is kipróbáljam az autókat, eddig több mint hárommillió kilométert vezettem
le itt Magyarországon.

Egy romániai fuvar során egyébként meggyőződtem róla, a legkiválóbb márka mellett döntöttünk. A sok hegygyel tarkított úton 8,8 liter volt a fogyasztás, a számok magukért beszélnek. Örömteli nekünk egyébként még, hogy cégünket választották meg Komárom-Esztergom megyében 2011-ben az év vállalatának, de nem csak ezt értük el tavaly. 
Az országban tizenhetedikként, megyénkben pedig elsőként a Ho-Máhr Trans Kft. a még magasabb követelményeknek megfelelően bevezette az AEO – Authorized Economic Operator – Engedélyezett Gazdálkodó minőség-biztosítási rendszert. Amely az ISO-nak egy sokkalta magasabb és fejlettebb változata. Mindez egy olyan rendszert takar, amelynek bevezetője különleges elbírálásban részesül a vámhatóságok részéről. Ez egy olyan speciális státus, amely alapján a vámhatóság az engedélyezett gazdálkodót megbízható partnerének tartja, és ezért a vámügyeinek intézése, vámáruk fuvarozása és egyéb kezelése során számos kedvezményt kap a vámhatóságtól. Külföldön léteznek olyan pályázatok, akinek ha nincs meg az AEO-ja, az nem is vehet részt bennük, tehát kulcsfontosságú volt ez a lépésünk.

Ha nem fejleszt és nem lép tovább az ember, akkor kimarad, illetve lemarad. Mindig kitűzünk olyan elérhető célokat magunk elé, amit igyekszünk maradéktalanul meg is valósítani – hangsúlyozta Honosi Mihály.

Porsche Tatabánya
2800 Tatabánya, Győri út 39-41.
Telefon: +36/34-522-050
Telefax: +36/34-522-051
E-Mail:
[email protected]
Internet: www.porschetatabanya.hu

Promóció Hamburger Kinga -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!